„Чувањето и творењето на македонски јазик е обврска кон минатото и влог во иднината. Чувари на тој јазик и тоа наследство се сите слависти и македонисти.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

„На западниот свет му е потребен нов идеал. Идеал што ќе ги комбинира економската динамика, индивидуалните слободи и рамнотежата во општеството.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

„Слободата не се освојува еднаш засекогаш, туку секој ден и постојано. Низ секој наш творечки подвиг и низ секој изгрев што не осветлува.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

„Го повикувам македонскиот народ каде и да се наоѓа да не се плаши. Не ја губете вербата во себе. Чувајте го и негувајте го нашиот многувековен идеал на непокорот.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

Најнови објави

Поранешниот Претседател Иванов стана Почесен доктор на науки на Универзитетот Тракија во Едрене, Република Турција

Во периодот 27-28 ноември 2023 година Иванов оствари посета на градот Едрене во Република Турција. Посетата се оствари на покана на универзитетот по повод Одлуката на Сенатот на Универзитетот Тракија [...]

Учество на претседателот Иванов на 9. Симпозиум на високо ниво на Кинеската академија за општествени науки

Поранешниот претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, од 1-4 ноември 2023 година учествуваше на деветтиот симпозиум на високо ниво во организација на Кинеската академија на општествени науки од Пекинг, [...]

Најнови објави