Почитувани,

По повод најголемиот христијански празник – Велигден, во мое лично име и во име на моето семејство, упатувам честитки до сите христијански верници кои гo прославуваат Велигден според Грегоријанскиот календар и до целата католичка заедница во Република Македонија.

Ви посакувам овој голем Христијански празник, празник над празниците, да го поминете заедно со своите најблиски во добро здравје, духовен мир, радост, хармонија, разбирање, благосостојба и надеж за подобро утре. Верата во Господ Бог да ни дава сила, смиреност и трпение да ги пребродиме овие тешки времиња, а милоста и благодатта Божја, и надежта која произлегува од нив, да ни даваат храброст да се избориме со сите искушенија. Да го славиме воскресението и победата на животот над смртта и да ја јакнеме нашата вера.

За многу години празникот! Христос воскресна! Навистина воскресна! д-р Ѓорге Иванов Претседател на Република Македонија 2009-2019

– ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!