Почитувани,

Ви упатувам честитки по повод големиот празник на Христовото раѓање – Божиќ, како еден од најсветлите и највозвишените денови во христијанството кој го симболизира новиот живот и кој значи нов почеток и нова надеж.

Бидете достојни верници, чесни луѓе, живејте во хармонија и мир и ширете радост, љубов и добрина.

Во овој празничен период различностите да нѐ зближуваат, а вредностите кои нè обединуваат да бидат силата со која се движиме, работиме, растеме и напредуваме.

Ви посакувам празничните денови да ги минете во пријатна атмосфера, во кругот на семејството, во топлината на својот дом и во здравје, исполнети со љубов, спокојство и позитивни мисли.

Да имаме љубов кон Бога и солидарност кон нашите ближни, да простуваме за да ни се прости, да бидеме милостиви заради милоста што веќе ни е укажана.

Нека ве следи добра мисла, радост и Божиќен дух. Честит Божиќ!