„Чувањето и творењето на македонски јазик е обврска кон минатото и влог во иднината. Чувари на тој јазик и тоа наследство се сите слависти и македонисти.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

„Слободата не се освојува еднаш засекогаш, туку секој ден и постојано. Низ секој наш творечки подвиг и низ секој изгрев што не осветлува.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

„На западниот свет му е потребен нов идеал. Идеал што ќе ги комбинира економската динамика, индивидуалните слободи и рамнотежата во општеството.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

„Го повикувам македонскиот народ каде и да се наоѓа да не се плаши. Не ја губете вербата во себе. Чувајте го и негувајте го нашиот многувековен идеал на непокорот.“

Д-Р ЃОРГЕ ИВАНОВ

Најнови објави

Поздравно писмо од Папата Франциск до Школата за млади лидери на Претседателот Иванов

Папата Франциск упати писмо до Претседателот Иванов во кое ги поздрави учесниците на 13-та Школа за млади лидери на претседателот Иванов. Во писмото Неговата Светост се осврна на важноста од [...]

Свечено отворање на 13. Школа за млади лидери на Претседателот Иванов, 16.09.2022 г.

17.09.2022 година Со свеченото отворање кое се одржа синоќа во хотел Double Tree by Hilton во Скопје започна Тринаесеттата Школа за млади лидери на Претседателот Иванов, на тема „Морално лидерство“, [...]

Најнови објави