Loading...
Активности2024-01-27T12:16:20+00:00

Честитка од Иванови по повод Новата 2021-ва година на 31 декември 2020 година

Претседателот Иванов со семејството упати честитка по повод Новата година. „Среќна Нова 2021 година благословена со здравје, среќа, љубов и мир. Семејство Иванови“ - Честитка од Иванови по повод Новата 2021-ва година на 31 декември 2020 година

Честитка до верниците кои го прославуваат Божиќ според Грегоријанскиот календар на 25 декември 2020 година

Почитувани, Ви упатувам честитки по повод големиот празник на Христовото раѓање – Божиќ, како еден од најсветлите и највозвишените денови во христијанството кој го симболизира новиот живот и кој значи нов почеток и нова надеж. Бидете достојни верници, чесни луѓе, [...]

Учество на Претседателот Иванов на Свеченото отворање на Бизнис школата на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели на 22 декември 2020 година

Денес, Претседателот на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, учествуваше на онлајн настанот на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели (World Business Angels Investment Forum - WBAF) по повод свеченото отворање на новата Бизнис школа на форумот (WBAF Business School). [...]

Поранешниот претседател Иванов денес упати писмено барање до Претседателката Ивановска на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) на 18 декември 2020 година

Поранешниот претседател Иванов денес упати писмено барање до Претседателката на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) за доставување на информација за состојбата, статусот на отворените предмети кои ги води ДКСК за него, предмет за потпишување укази за унапредување на [...]

Во спомен на Блаже Конески 1921-1993 на 9 декември 2020 година

Дел од предавањето на Претседателот Иванов на Универзитетот во Вроцлав на тема: „Мостови на пријателство и соработка: Македонија - Полска“, 4 декември 2018 година - https://gjorgeivanov.mk/.../2011-07-19-10-40-39/5415.html - Macedonia, Macedończycy, język macedoński. Dziękuję, Polsko! …И како што полската држава ги згрижи [...]

Честитка од Претседателот Иванов по повод празникот Свети Климент Охридски на 8 декември 2020 година

Нека ни е честит празникот Свети Климент Охридски! Сите ние кои сме дел од Словенството како јазична заедница сме рамноправни Климентови наследници. И како наследници имаме споделени права, но и должности. Должности да се грижиме за она што ни е [...]

Средба со турскиот историчар проф. д-р Илбер Ортајли на 20 декември 2019 година

Претседателот Иванов денес оствари средба со проф. д-р Илбер Ортајли, еден од најзначајните турски историчари и еден од најкомпетентните светски истражувачи на историјата на османлиската држава, кој е професор по историја на Универзитетот Галатасарај во Истанбул и Универзитетот Билкент во [...]

Посета на студенти од политички студии на кабинетот на поранешниот Претседател Иванов на 11 декември 2019 година

Поранешниот Претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во библиотеката во неговиот Кабинет ги прими студентите од трета година на политички студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Студентите од политички студии беа [...]

Честитка од Претседателот Иванов по повод денот на св. Климент Охридски на 8 декември 2019 година

Најискрени и најсрдечни честитки по повод големиот православен празник Св. Климент Охридски до сите православни верници во земјата и во странство. Климент Охридски, нашиот голем народен светител и просветител, го упати народот во верата и го издигна на образовно, морално [...]

Иванов учествуваше на 19. состанок на високо ниво на меѓународниот центар Низами Ганџави во Рим на 29 ноември 2019 година

Поранешниот претседател Иванов учестуваше на 19. Состанок на високо ниво на Меѓународниот центар Низами Ганџави на тема: „Слобода од насилство: мир, безбедност и превенција на конфликти во Развојната агенда 2030“, кој се оддржа во Рим, Италија, во периодот од 27-28 [...]

Средба со Претседателот на Обединета Македонска Дијаспора, Мето Колоски на 21 ноември 2019 година

Поранешниот Претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денес во својот Кабинет го прими Претседателот на Обединета Македонска Дијаспора (ОМД), г. Методија Колоски. Господинот Колоски се заблагодари за можноста да се сретне со Претседателот Иванов по прв пат по завршувањето [...]

Поранешниот Претседател Иванов на конференција на светската академија на науки и уметности во Белград и средба со поранешниот претседател на Република Србија, Томислав Николиќ на 15 ноември 2019 година

Поранешниот Претседател на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, учествуваше на 4-тата Меѓународна конферецнија за идно образование и Генералното собрание на Светската академија за уметност и наукa во Белград, Република Србија, во периодот од 11-14 ноември 2019 година. Конференцијата се [...]

Go to Top