Во изминатиот период, од октомври до декември 2023 година, Претседателот Иванов имаше исполнета агенда со посети, настани, предавања, учества на конференции и слично, а дел од неговите активности се и следните:

  • Средба со Претседателот на Стопанската комора на Анкара – АТО, г. Гурсел Баран, и делегација од АТО, 20 октомври 2023 година
  • Средба со официјалниот претставник на фондацијата Конрад Аденауер во Македонија, Даниел Браун, 8 ноември 2023 година
  • Средба со делегација од Шангајскиот универзитет за медицина и здравствени науки:  Тао Ву, претседател на универзитетот; Лианг Жоу, Извршен директор на Центарот за меѓународна соработка; Јианју Чен, Директор на Одделот за наука и технологија; Хуи Јанг, Декан на Школата за медицински апарати; и бизнис делегација од неколку компании од Шангај, 20 ноември 2023 година

 

  • Работен ручек со Амбасадорот на Народна Република Кина во Република Македонија, Неговата Екселенција Џанг Ѕуо, и заедничка прошетка во Дојран, 12 ноември 2023 година
  • Трибина во организација на Амбасадорски совет и Кабинеттот на поранешниот Претседател Иванов; Обраќање на претседателот Иванов на темата на трибината „Светот по Хенри Кисинџер – геополитички предизвици“, 15 декември 2023 година
  • Честитки до новиот Претседател на Алумни асоцијацијата на Иванов Школа за млади лидери – ИСЛАА, Катерина Антовска, и новиот Извршен одбор на ИСЛАА (по завршувањето на годишното Генерално собрание на ИСЛАА), 17 декември 2023 година
  • Средба со поранешниот Претседател на Големото народно Собрание на Република Турција, Мустафа Шентоп, 19 декември 2023 година

Линк до објавата на ФБ