Поранешниот Претседател на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, на покана на Редот на Свети Ѓорѓи од Куќата на Хабсбург-Лорејн во Виена го посети и имаше излагање пред членовите на Редот на тема „Македонското прашање и Европа“.

Посетата на поранешниот претседател Иванов на седиштето на Редот на Свети Ѓорѓи од Куќата на Хабсбург-Лорејн е на покана на Велемајсторот на Редот, Карл фон Хабсбург, како и повеќе истакнати членови на Редот кои имаа интерес да слушнат мислења од Претседателот Иванов за актуелните случувања во Република Македонија, нејзината европска интеграција, како и негов осврт на актуелните политички случувања во ЕУ и нивното влијание на процесот на интеграција на Македонија и регионот, но и за политичките случувања во нашата држава и нивна рефлексија на евроинтегративниот процес.

Претседателот Иванов оствари и одвоена средба и со претседателот на Австриско-македонското бизнис здружение во Виена, кој воедно беше и модератор на сесијата во која се обрати претседателот Иванов.