На покана на InterAction Council, од 9 до 12 јануари 2020 година, поранешниот Претседател Иванов учествуваше на Дијалогот на претседатели на Собирот на светски лидери што се одржа во Шангај и Нанинг во Кина. На собирот учествуваа поранешни претседатели и премиери од повеќе држави од Европа, Азија и Африка.