Претседателот на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, со својата сопруга на покана на Амбасадорката на Република Турција, Нејзината Екселенција г-ѓа Тулин Еркал Кара, присуствуваше на свечениот прием што го организираше Амбасадата на Република Турција по повод 96-годишнината на Денот на Република Турција.