Во рамки на Форумот за културна дипломатија – Скопје 2023, за учесниците беше приредено културно-историско разгледување на нашиот главен град, посета на старата скопска чаршија и централното градско подрачје, а гостите имаа можност да вкусат и традиционална македонска храна пропратена со музичко-уметничка програма.
Посета на црквата св. Спас и гробот на Гоце Делчев

Разгледување на иконостасот и фрескоживописот во црквата „Св. Спас“

Посета на старата скопска чаршија

Прошетка на плоштадот Македонија и централното градско подрачје