Поранешниот претседател Иванов денес оствари посета на резиденцијата на кинеската амбасадорка во Република Македонија, а по повод последна средба со Амбасадорката Н.Е. г-ѓа Лин Лисјен при завршувањето на нејзиниот мандат во нашата земја.

На средбата беше потврдена одличната досегашна соработка на претседателот Иванов со кинеската амбасадорка за време на нивните мандати, Иванов како актуелен шеф на државата и г-ѓа Лин како амбасадор на пријателска Народна Република Кина во Република Македонија. Соговориците меѓусебно се заблагодарија за добрата соработка, можностите и приликите за заеднички ангажамани, се потсетија на некои од позначајните заеднички активности и изразија подготвеност за натамошна соработка од своите нови позиции и ангажамни.

Претседателот Иванов се осврна и на добрата соработка со претходниицте на г-ѓа Лин во Република Македонија, со надеж дека и со наследникот на амбасадорката ќе продолжи соработката, имајќи предвид дека како поранешен претседател Иванов продолжува со некои од неговите проекти и иницијативи, меѓу кои ја издвои соработката со кинеската амбасада и кинеските пријатели во рамки на Школата за млади лидери.