Претседателот Иванов оствари средба со амбасадорот на Француската република Сирил Бомгартнер на која му посака успешен мандат за време на својата мисија во Македонија.

Двајцата соговорници се согласија дека треба да продолжи соработката и унапредувањето на односите помеѓу двете земји. На средбата се разговараше и за актуeлните случувања како во нашата држава така и во регионот и пошироко.