Поранешниот претседател на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, денес оствари средба со поранешниот Претседавач со Претседателството на Босна и Херцеговина, г. Младен Иваниќ.

Соговорниците, инаку долгогодишни соработници и пријатели, имаа можност да се потсетат на нивната заедничка претходна соработка за време на нивните актуелни мандати, како и да се потсетат на заедничките ангажмани за интензивирање и збогатување на билатералните односи и соработка меѓу Република Македонија и Босна и Херцеговина. Заедничката соработка ќе продолжи и во иднина имајќи предвид дека и двајцата се дел од повеќе форуми и иницијативи на кои што учествуваат како поранешен претседател, односно претседавач.

Претседателот Иванов изрази посебна чест што има по прв пат можност да го пречека својот пријател во неговиот нов кабинет на поранешен претседател, за што г. Иваниќ се заблагодари и посочи дека при секоја посета на нашата земја ќе се радува и на средбата со својот драг пријател.