Поранешниот претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денес оствари средба со членот на Претседателството на Босна и Херцеговина, Милорад Додик, кој е во дводневна посета на Република Македонија по повод учество на активности за празникот Свети Сава во Република Македонија, 27 јануари.

Средбата помина во пријателски разговор, а соговорниците имаа можност да се потсетат на нивната заедничка претходна соработка за време на мандатите на Претседателот Иванов како Претседател на Република Македонија и за време на мандатите на г. Додик на повеќе високи функции во Босна и Херцеговина и во Република Српска.

Претседателот Иванов и членот на Претседателството на БиХ Додик разговараа и за билатералните односи и соработка меѓу Република Македонија и БиХ, а разменија и мислења за актуелните случувања во регионот.