Loading...
Обраќања2022-04-27T20:39:16+00:00
505, 2022

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на свечената промоција на монографијата „Историската посета на Светиот Отец – Прво македонско добредојде за Папата Франциск“

Почитувани присутни, Ваши екселенции, Ваши еминенции, Со задоволство ја прифатив поканата за денешната промоција и улогата на промотор на монографијата: „Историската посета на Светиот Отец – Прво македонско добредојде за Папата Франциск“, поканата да зборувам за врската меѓу Македонија и [...]

104, 2022

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на Еко-климатски самит во организација на Стопанската комора на Анкара, Анкара, Република Турција, 30 март 2022 година

Почитувани учесници, Ваши екселенции, драги пријатели, Би сакал да ги поздравам нашите љубезни домаќини од Стопанската комора на Анкара и да им честитам за успешното организирање и реализирање на “ECO-CLIMATE SUMMIT”. Пред неколку дена беше објавена алармантната вест дека температурите [...]

1303, 2022

Делови од дискусијата на панелот „Ревитализација на мултилатерализмот: ОН и подалеку“ на Дипломатскиот форум во Анталија, Република Турција, 12.03.2022 година

Во рамките на Дипломатскиот форум во Анталија кој се одржа во периодот 10-13.03.2022 година, поранешниот Претседател Иванов учествуваше на панел дискусија на тема „Ревитализација на мултилатерализмот: ОН и подалеку“. Учесници на панел дискусијата, покрај Претседателот Иванов беа и Министерот за [...]

2709, 2021

Поздравно обраќање на Претседателот Иванов на Свечениот и научен собир на МАНУ „Современата македонска држава – две етапи во процесот на нејзиното формирање и развој: 1941-1991/1991-2021 година“, 27 септември 2021 година

Почитувани, Ова мое поздравно обраќање е во двојно својство, како поранешен претседател на Македонија но и како член на академската заедница, односно универзитетски професор и член на европската и член на светската академија на науките и уметностите. Како поранешен претседател [...]

1909, 2021

Обраќање на проф. д-р Ѓорге Иванов, Претседател на Република Македонија 2009-2019, на 7. Меѓународен конгрес за Црното море (онлајн), 19. септември 2021 година

Почитувани домаќини и организатори на 7. Меѓународниот конгрес за Црното море, Почитувани учесници и гости, Ваши Екселенции, Ми претставува особена чест што сум поканет да ви се обратам на отворањето на овој конгрес и да ви посакам плодна и успешна [...]

907, 2021

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на 24-тиот Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармарa, Истанбул (онлајн), 9. јули 2021 година

Почитувани учесници, ваши екселенции, драги пријатели. Најпрво, би сакал да ги поздравам нашите љубезни домаќини од Фондацијата Мармара и да им честитам за успешното организирање и реализирање на 24-тиот Евроазиски економски самит. Исто така, би сакал да го поздравам и [...]

Go to Top