Претседателот Иванов на својот фејсбук профил упати честитка до Македонската одбојкарска репрезентација:

„Честитки за македонската одбојкарска репрезентација за нејзиниот пласман на европското првенство. На денешниот натпревар покажавте како се игра со срце за националниот дрес, за Македонија. Храбро, пожртвувано и со огромна желба за победа придонесовте за уште еден успех за македонскиот спорт и за уште една радост на македонскиот народ.“

– Честитка од претседателот Иванов до Македонската одбојкарска репрезентација за пласман на европското првенство на 16 јануари 2021 година