Loading...
Обраќања2022-04-27T20:39:16+00:00
509, 2023

Обраќање на Претседателот Иванов на Форумот за културна дипломатија – Скопје 2023

Поранешниот претседател на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов беше домаќин и се обрати на Форумот за културна дипломатија – Скопје 2023. Скопје, 4 септември 2023 година www.SkopjeCulturalDiplomacyForum.org Ваши екселенции, Почитувани гости, Почитувани присутни,  Добредојдовте на отворањето на Скопје форумот [...]

905, 2023

Обраќање на на Меѓународната конференција „Балканот и Европа – од заедничко минато до заедничка иднина“

Претседателот на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, учествуваше на Меѓународната конференција „Балканот и Европа – од заедничко минато до заедничка иднина“ под покровителство на Претседателот на Собранието, Н.Е. г. Мустафа Шентоп која се одржа во Истанбул на 9 мај [...]

1603, 2023

Обраќање на претседателската сесија на 26. Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармара

Претседателот на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, учествуваше на 26. Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармара што се одржа во периодот 13-15 март 2023 година во Истанбул. Главната тема на самитот беше да се прекине недовербата, да се гради [...]

1603, 2023

Обраќање на свеченото отворање на 26. Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармара во Истанбул

Претседателот на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, учествуваше на 26. Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармара што се одржа во периодот 13-15 март 2023 година во Истанбул. Главната тема на самитот беше да се прекине недовербата, да се гради [...]

1802, 2023

Обраќање на претседателот Иванов на Светскиот форум за демократија и мир 2023 во Берлин

Претседателот на Република Македонија 2009-2019, д-р Ѓорге Иванов, учествуваше на Светскиот форум за демократија и мир 2023 што се одржа во Берлин во периодот 16-18 февруари 2023 година. Форумот е во организација на Академијата за културна дипломатија, а на настанот [...]

2505, 2022

Обраќање на претседателот Иванов на Денови на македонската култура во Белград ,,Допир на Македонија’’, 24.05.2022 година

  На почетокот, претседателот Иванов упати честитки по повод признавањето на автокефалноста на МПЦ-ОА од синодот на СПЦ на свечената заедничка литургија што се одржа во Соборниот храм во Скопје. Упатувајќи честитки до сите православни христијани во Република Македонија, истакна [...]

Go to Top