Loading...
Обраќања2022-04-27T20:39:16+00:00
907, 2021

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на 24-тиот Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармарa, Истанбул (онлајн), 9. јули 2021 година

Почитувани учесници, ваши екселенции, драги пријатели. Најпрво, би сакал да ги поздравам нашите љубезни домаќини од Фондацијата Мармара и да им честитам за успешното организирање и реализирање на 24-тиот Евроазиски економски самит. Исто така, би сакал да го поздравам и [...]

2212, 2020

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на Свеченото отворање на Бизнис школата на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели (WBAF Business School), Онлајн конференција, 22 декември 2020 година

Тема: „Улогата на бизнис едукацијата во деловната етика“Во последниве две децении почна особено да ѝ се посветува внимание и да се изучува деловната етика на многу универзитети и бизнис школи. Логично се поставува прашањето од каде произлегува овој огромен интерес [...]

2611, 2020

Обраќање на поранешниот Претседател Ѓорге Иванов на Република Македонија на 26 ноември 2020 година

Почитувани Македонци, Како претседател на Република Македонија во двата мандата во многу мои обраќања кон македонската јавност јасно и директно кажав а сега повторувам: “Кога сте подготвени едно прашање да го решите по секоја цена, тогаш цената е највисока. Цената [...]

810, 2020

Обраќање на проф. д-р Ѓорге Иванов, Претседател на Република Македонија 2009-2019, на 23-тиот Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармара (онлајн конференција), Истанбул, Република Турција на 8 октомври 2020 година

Почитувани учесници на Евроазиски економски самит,На почетокот би сакал да ги поздравам домаќините и организаторите на овој самит, фондацијата Мармара и посебно нејзиниот претседател д-р Акан Сувер, кои успееја и во вакви услови на глобална пандемија да го организираат по [...]

1508, 2020

Анализа на проф. д-р Ѓорге Иванов, Претседател на Република Македонија 2009-2019, за Црноморскиот стратегиски истражувачки центар (KASAM) во рамките на Фондацијата „Црно Море“, на 15 август 2020 година

„Пандемијата може да ја сопре глобализацијата“Постојат настани и кризи кои можат да се предвидат и оние кои не можат. Ковид-19 спаѓа во првите. Кој не верува во тоа, очигледно не е добро информиран, читал погрешни книги или барем не гледал [...]

2407, 2020

Обраќање на проф. д-р Ѓорге Иванов, Претседател на Република Македонија 2009-2019, на Конференцијата „Идентитетот и европската интеграција во чест на Димитар Мирчев“, во организација на Филозофскиот факултет при УКИМ, на 24 јули 2020 година (платформа Zoom)

На почетокот би сакал да им оддадам признание на Филозофскиот факултет, кои на денот кога почина нашиот пријател, нашиот колега, проф. д-р Димитар Мирчев, ја организираат оваа онлајн конференција. Конференција на која се потсетуваме на професорот, на неговото творештво но [...]

Go to Top