Почитувани граѓани на Република Македонија

Нека ни е честит Денот на народното востание на македонскиот народ против фашистичкиот окупатор!

Нека 11-ти Октомври за навек сведочи како македонскиот народ се бореше за слободата и за остварување на сонот за формирање на македонска држава, за решителноста и пожртвуваноста за создавање самостојна, независна Република Македонија.

Нека овој голем празник, уште еднаш, нѐ потсети на заветот кој ни го оставија нашите предци, достојно и гордо да ја чуваме Македонија.

Да живее Република Македонија!

– Во борба Македонски народе

– Честитка од Претседателот Иванов по повод 11-ти Октомври 2020 година