Поранешниот Претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во библиотеката во неговиот Кабинет ги прими студентите од трета година на политички студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Студентите од политички студии беа предводени од нивниот професор по предметот Меѓународни политички односи, проф. д-р Васко Наумовски, поранешен претседател на Владата задолжен за европски прашања (2009-2011) и амбасадор на Република Македонија во Соединетите Американски Држави (2014-2018).

Претседателот Иванов одржа кратко предавање пред студентите на тема меѓународни односи, по што следеше сесија на прашања и одговори, која се разви во интересна дискусија.