Поранешниот претседател Иванов денес во својот Кабинет оствари средба со проф. д-р Иван Атанасовски од Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при УКИМ, со кого неколку години успешно соработуваа во рамките на проектот „Спортски бон-тон“. За време на средбата соговорниците се потсетија на успешната и плодна соработка претходните години и разговараа за актуелните ангажмани и идни активности.

Претседателот Иванов нагласи дека секогаш со задоволство ги поддржуваше спортско културните манифестации „Традиционални спортски игри – Спортски Бон-Тон“ низ градовите на Република Македонија, кои се организираа под негово покровителство.

Целта на овој проект, предводен од г. Атанасовски, беше промовирање на спортски бон-тон како модел на интегрирање на децата од училишна возраст во системот на спортување, дружење, играње и нивно меѓусебно запознавaњe со традицијата, културата и обичаите.

Проектот „Спортски бон-тон – Социјална и етничка интеграција преку спортот“ се имплементираше од 2012 година, а се реализираше под покровителство на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, низ многу општини во нашата земја на задоволство на многуте млади ентузијасти и спортисти низ училиштата.