Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на свечената промоција на монографијата „Историската посета на Светиот Отец – Прво македонско добредојде за Папата Франциск“

Почитувани присутни, Ваши екселенции, Ваши еминенции, Со задоволство ја прифатив [...]

2022-05-18T12:41:37+00:00мај 5, 2022|

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на Еко-климатски самит во организација на Стопанската комора на Анкара, Анкара, Република Турција, 30 март 2022 година

Почитувани учесници, Ваши екселенции, драги пријатели, Би сакал да ги [...]

2022-05-12T13:56:39+00:00април 1, 2022|

Поздравно обраќање на Претседателот Иванов на Свечениот и научен собир на МАНУ „Современата македонска држава – две етапи во процесот на нејзиното формирање и развој: 1941-1991/1991-2021 година“, 27 септември 2021 година

Почитувани, Ова мое поздравно обраќање е во двојно својство, како [...]

2022-05-18T12:45:49+00:00септември 27, 2021|

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на 24-тиот Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармарa, Истанбул (онлајн), 9. јули 2021 година

Почитувани учесници, ваши екселенции, драги пријатели. Најпрво, би сакал да [...]

2022-04-30T11:53:17+00:00јули 9, 2021|

Обраќање на Претседателот на Република Македонија 2009-2019, проф. д-р Ѓорге Иванов, на Свеченото отворање на Бизнис школата на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели (WBAF Business School), Онлајн конференција, 22 декември 2020 година

Тема: „Улогата на бизнис едукацијата во деловната етика“Во последниве две [...]

2022-04-30T11:26:22+00:00декември 22, 2020|

Обраќање на проф. д-р Ѓорге Иванов, Претседател на Република Македонија 2009-2019, на 23-тиот Евроазиски економски самит на Фондацијата Мармара (онлајн конференција), Истанбул, Република Турција на 8 октомври 2020 година

Почитувани учесници на Евроазиски економски самит,На почетокот би сакал да [...]

2022-04-30T11:30:29+00:00октомври 8, 2020|
Go to Top