Во рамки на Форумот за културна дипломатија – Скопје 2023 се одржа претседателски панел на кој се обратија поранешните претседатели на Република Хрватска, г. Иво Јосиповиќ, на Република Србија, г. Борис Тадиќ, на Република Бугарија, г. Петар Стојанов, на Република Албанија, г. Бамир Топи и поранешниот член на Претседателството на Босна и Херцеговина, г. Младен Иваниќ, кои говореа на темата „Западен Балкан – Културен дијалог и размена“.

Поранешен Претседател на Република Албанија, Бамир Топи. Поранешен Претседател на Република Хрватска, Иво Јосиповиќ. Поранешен Претседател на Република Македонија, Ѓорге Иванов. Поранешен член на Претседателството на Босна и Херцеговина, Младен Иваниќ. Поранешен Претседател на Република Бугарија, Петар Стојанов. Поранешен Претседател на Република Србија, Борис Тадиќ.

 

Обраќање на поранешниот Претседател на Република Бугарија, Петар Стојанов.

 

 

 

 

Обраќање на поранешниот Претседател на Република Србија, Борис Тадиќ.

 

 

 

 

Обраќање на поранешниот член на Претседателството на Босна и Херцеговина, Младен Иваниќ.

 

 

 

 

Обраќање на поранешниот Претседател на Република Хрватска, Иво Јосиповиќ.