Во спомен на сите Македонци во Бугарија, денес, поранешниот претседател Иванов на својата Фејсбук страна го сподели следново:

„Во спомен на Сократ Маркилов и Македонците во Бугарија:

„Немам што да изгубам. Ниту деца, ниту жена, ми останува само голиот живот. А него секогаш можам да го дадам за Македонија“.

„Масовниот собир на Роженскиот манастир претставува голема победа на македонизмот во Бугарија и на организацијата ОМО „Илинден“. За тоа сонував. Во овој собир веќе никој не ќе може да ја сопре борбата на Македонците”.“

 

Вистината за Македонците во Бугарија:

Документарен филм: А животот помина, мој Сократе” (1989, Радио Телевизија Војводина)

 

Линк до објавата на ФБ